Den trevliga tjejen på Pressbyrån i Tumba rekommenderade detta bakverk med motiveringen att jag kommer köpa en lika dan till nästa gång jag handlar där eller kanske att jag kommer köpa två. Tror hon har helt rätt. Detta var supergott!
En kletig och god blåbärsmuffin äts tillsammans med en lyssnare på ett pendeltåg.
SJ levererar en kaka som kanske inte direkt håller första klass men ändå är helt okej!
Kanske den godaste kaka vi ätit i podden bjuder lyssnaren Peter oss på. Helt fantastiskt!
Med en Drive-Through munk som först är lite bökig att betala i kroppen irrar vi runt i en rondell. Lyssna när vi åter testar McDonald´s!
En vidbränd kaka skall man fan inte underskatta!
Wienerbröd är ett bakverk som i grunden består av wienerdeg, som blir luftig och frasig vid bakning.
Wienerbrödets ursprung tillskrivs ofta en strejk bland bagare i Danmark år 1850. Strejken fick bageriägarna att anställa arbetstagare från andra länder, inklusive sådana från Österike, som förde med sig sin egen bageritradition. Mathistorikern Bi Skaarup la ansvaret i stället på bagaren Niels Christian Albeck, som år 1845 hade varit på studieresa i Österrike och därifrån tagit med sig tre gesäller. I vart fall blev österrikisk "Plundergebäck" snabbt populär i Danmark och det utvecklades och förfinades av danska bagare. Eftersom lamineringstekniken för "Plunderteig", tidigare var okänd i Danmark och kom från Wien, fick degen heta "wienerdej" och bakelsen "wienerbrød".
Förutom i Norden och på franska har bakverket inte ett namn som är relaterat till Wien. På engelska heter bakverket Danish pastry eller bara Danish och i norra Tyskland är namnet Kopenhagener. I övriga Tyskland heter den "Plunder". Värt att notera är att bakverket i Köpenhamn heter wienerbrød, medan det i Wien heter Kopenhagener.
Ett 2 Euro mynt i guld fylld med choklad kan det vara något?
En vanlig brukskaka som inte var makalös eller smakalös.
Tunna kvadratiska bitar av choklad med mintfyllning förpackade i lövtunt omslagspapper i en lite finare ask. After Eight. Detta var lyx när man var liten!
Våga vägra kanelbulle!
- Man behöver inte äta kanelbulle bara för att det är kanelbullens dag!
Johan och hans döttrar är anarkistiskt punkiga och äter en kladdkaka istället för en kanelbulle på deras favoritfik Snickarbacken 7
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Den är en i Sverige årlig temadag, instiftad 1999 av Kaeth Gardestedt.Hon var vid tidpunkten projektansvarig för Hembakningsrådet, historiskt en sammanslutning av jästtillverkare, mjöltillverkare, sockertillverkare och margarintillverkare som numera drivs av Dansukker. Syftet med dagen är att uppmärksamma bulltraditionen som finns i Sverige, med speciellt fokus på den kanelbullen, samt att öka konsumtionen av jäst, mjöl, socker och margarin. Dagen uppmärksammas genom reklamskyltar i butiker och serveringar. Kanelbullens dag förekommer även bland svenskar i Nya Zeeland och på många orter inom Svenska kyrkan i utlandet.
Att Kanelbullens dag infaller just 4 oktober beror på att Kaeth Gardestedt och Hembakningsrådet enligt egen uppgift inte ville att dagen skulle konkurrera med andra mattraditioner såsom semlor, kräftor eller surströmming. År 1999, när Kanelbullens dag lanserades, var 4 oktober dessutom internationella barndagen, och en "tanke med kanelbullens dag var att det skulle vara en omtankens dag".
- You are never selfish with your advice or help